11 juli: grote (kinder)fietsactie

4 juli 2020

Zaterdag 11 juli a.s. komt onze PvdA afdeling (én PvdA Westelijke Mijnstreek) in actie voor het ANWB-Kinderfietsenplan. We zoeken kinderfietsen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.
Wilt u een fiets doneren?
Dan kunnen fietsen voor Echt-Susteren tussen 11.00 – 14.00 uur afgegeven worden op de Markt in Nieuwstadt. Kan de fiets écht niet gebracht worden neem dan even contact op via: 06-53967129.
Voor Sittard kunnen de fietsen gebracht worden naar de locatie voormalig zwembad Vijverweg (Stadspark) of voor op te halen bellen met: 06-48242509.
Naast een tweede leven voor deze kinderfietsen, ingegeven door een sociale betrokkenheid voor gezinnen die het niet al te breed hebben is er ook nog sprake van de factor duurzaamheid. Immers de fietsen worden op een effectieve manier hergebruikt. Het uitgangspunt: té veel kinderen leven in armoede en dat elk (opgroeiend) kind een fiets moet hebben! De oude fietsen kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan de vrijheid van jongeren om ook te kunnen gaan en staan waar ze willen.
De fietsen worden naar een centraal verzamelpunt gebracht, opgeknapt en ingevoerd in het registratiesysteem van de ANWB. Via het Nationaal Fonds Kinderhulp kan de Stichting Leergeld aanvragen indienen voor kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 18 jaar die een fiets nodig hebben.