4 november 2013

7 oktober: aftrap ombudsteam: een inspirerende, inhoudelijke en ook gezellige bijeenkomst!

ombudsteam2Na de opening door de voorzitter, Heleen Hartman, kreeg één van de twee ombudsteam-contactpersonen het woord.  Deze zette voor de aanwezigen op een rij wat de opzet is, hoe het ombudsteam te werk gaat en hoe/wanneer het bereikbaar is.
Na een kort woordje door ons raadslid, Marlies Koks, kwam het officiële startmoment: een bevlogen verhaal door Lutz Jacobi over haar ervaringen met ombudsteams in het land, de noodzaak  ervan, de mogelijkheden van kennisuitwisseling en de ondersteuning vanuit het landelijk PvdA-bureau uit Amsterdam.
Vanuit ‘de Gooj Kamer’ van het ‘Museum van de Vrouw’ werd na afloop door de aanwezigen gebruik gemaakt van de mogelijkheid de huidige expositie in het museum “baas in eigen b(est)aan” te bezoeken.

Het ombudsteam wil, kortweg gesteld, inwoners een helpende hand bieden bij het oplossen van problemen in allerlei situaties. Doordat leden van ombudsteams gebruik kunnen maken van de kennis, kunde en ervaringen van het landelijk bureau en andere PvdA-teams, is snel de best mogelijke oplossing binnen bereik.
Het team (kartrekkers Jos Joosen en Pieter van den Kerkhof) is  op dinsdagavond van 19.00-21.00 uur telefonisch te bereiken onder nummer 06-13462369.
Mail: ombudsteam-echt-susteren@pvda.nl,   of ga naar de website: https://echtsusteren.pvda.nl