16 september 2017

Inzameling kinderboeken

Kunnen lezen en schrijven is erg belangrijk voor iedereen maar zéker voor opgroeiende kinderen.
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die moeite hebben met lezen en schrijven vaker in armoede leven. En kinderen die in armoede opgroeien, hebben vaak later in het leven meer moeite met lezen en schrijven. Wij vinden dit een groot probleem en willen deze die negatieve cyclus doorbreken. Kinderen die veel lezen hebben daar de rest van hun leven profijt van.
Daarom organiseert de PvdA afdeling van Echt-Susteren, net als onze Statenleden, een kinderboeken-inzamelactie.

Hoe gaat het in zijn werk? U heeft wellicht nog hier of daar (oude of nieuwe) kinderboeken liggen. Op maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 september kunt u (liefst tussen 18.00-20.00 uur) uw boeken afgeven op onderstaande adressen. Bent u écht niet in de gelegenheid, bel dan even in het begin van die week (rond etenstijd) met Jef Bekkers (046-4492691) en op donderdag 28 september worden de kinderboeken dan bij u thuis opgehaald.
Op 30 september, tijdens de PvdA Limburgdag, zullen alle verzamelde boeken worden overhandigd aan de voedselbank, die de boeken verspreidt over Limburg, zodat ze bij de kinderen terecht komen die zich zelf geen boeken kunnen permitteren.
Adressen waar op genoemde dagen uw boeken kunnen worden ingeleverd:
Susteren:
Lisa Wolters, Oude Rijksweg Zuid 11 en Marlies Koks, Heidestraat 139
Echt:
Stef van Ool, Rijksweg Noord 6 en Tiny Renet, Bosstraat 23