30 maart 2014

Na 28 jaar geen Partij van de Arbeid meer in de raad van Echt-Susteren

In de voormalige gemeenten Echt én Susteren kwamen in 1986 de eerste PvdA-afdelingen in de -ten nog afzonderlijke- gemeenteraden: In Echt kwam Harrie Philipsen en in Susteren was dat Wil Schulpen, de huidige lijstduwer van de PvdA Echt-Susteren.
Toen in 2003 Echt en Susteren één gemeente werden, werden ook de twee PvdA-afdelingen samengevoegd.
De PvdA bleef in die jaren herkenbaar aan de sociaaldemocratische visie op gemeentelijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld: zorg, sociale voorzieningen, veiligheid, milieu, huisvesting en werkgelegenheid.

Onze PvdA-lijstkandidaten kregen afgelopen woensdag, 19 maart, in de loop van de uitslagenavond een SMS van het PvdA-partijbureau, met als tekst: “prognose laat een flink verlies zien voor de PvdA. Dat is teleurstellend. We hebben de mensen nog onvoldoende kunnen overtuigen van wat we aan het doen zijn”.
Aan het einde van de avond was het duidelijk: voor de PvdA was na 28 jaar het doek gevallen. Er werden wel 543 stemmen gehaald maar dit was te weinig voor een raadszetel.
Lijsttrekker Marlies Koks laat weten: “zo een uitslag doet pijn maar het is niet anders; dat is democratie. In de afgelopen dagen hebben we veel steun ervaren en uiteindelijk zijn er toch velen geweest die het vertrouwen in de PvdA niet verloren hebben. We zullen even een pas op de plaats maken, wonden likken en dan kijken hóe we verder gaan”.
Dát we verder gaan, daar zijn we het al over eens.
Onze PvdA-afdeling, zal zich blijven inzetten voor een sociaal Echt-Susteren. Over vier jaar staan we weer klaar om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018!
Tot die tijd zullen we ons blijven inzetten voor onze inwoners.