15 maart 2015

Oproep van Stef

Op 18 Januari van dit jaar zat ik in Utrecht (congres) in een zaal vol verdeelde sociaaldemocraten. Andere partijen en ongenuanceerde media wisten tot dan toe verdeeldheid te creëren, niet alleen binnen de samenleving, maar ook op het PvdA congres. Op een bepaald moment begon Samsom aan zijn speech. Toen gebeurde er iets. De woorden die tot mij kwamen wisten de socialist in mij diep te raken:

“We besloten als partij dat we niet wilden kiezen voor de gemakkelijke weg. De gemakkelijke weg van niks doen. Omdat je dan niks fout kan doen. De gemakkelijke weg langs de zijlijn, omdat je dan anderen de schuld kan geven. Wij kozen voor de andere weg. We voelden de verantwoordelijkheid om Nederland uit het dal te halen.”

Ook ik wil niet aan de zijlijn staan te schreeuwen. Er moet en er zal verandering komen, mede dankzij de Partij van de Arbeid.
Met deze insteek ben ik, en met mij meerderen, de campagne ingegaan. Onze lijsttrekker Eric Geurts is samen met alle lijstkandidaten iedere dag op straat om onze boodschap over te brengen. Meer en beter werk staat centraal binnen ons provinciale verkiezingsprogramma. We zullen ons blijven inzetten om de gehele Limburgse samenleving een stuk socialer te maken.
Toch zullen dit enkel idealen blijven en geen acties wanneer we niet de steun van de Limburgse burgers mogen verwachten. Ik vraag u dan ook om niet aan de zijlijn te blijven staan en op 18 maart uw sociale stem te laten horen.

Laat u niet leiden door angst en kies daarentegen voor verantwoordelijkheid. Stem Partij van de Arbeid!