19 april 2014

Politiek café “Eerlijk werk in Europa”

Foundation Max van der Stoel organiseert donderdag 1 mei een Politiek Café in Maastricht in samenwerking met PvdA Maastricht.
De Europese verkiezingen komen eraan en één van de belangrijkste onderwerpen die dit keer de gemoederen bezighouden is arbeidsmigratie. Sinds 1 januari 2014 heeft Nederland haar grenzen geopend voor Bulgaarse en Roemeense werknemers en daarmee is de discussie over de grenzen en dilemma’s van vrij werknemersverkeer weer heftig opgelaaid. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher kondigde zelfs een symbolische Code Oranje af.
In Maastricht gaan politici, vakbondsvertegenwoordigers, werknemers en ondernemers met elkaar in gesprek over de dilemma’s van arbeidsmigratie. Limburg herbergt veel Oost-Europese arbeidsmigranten en heeft ze ook nodig, maar hoe ziet die realiteit er eigenlijk uit? Kan vrij verkeer van mensen in de EU plaatsvinden zonder dat er – in de woorden van minister Asscher – een “neerwaartse spiraal in de arbeidsvoorwaarden” plaatsvindt? Doe mee met de discussie op 1 mei in Maastricht!

Kati Piri, nummer 3 op de lijst van PvdA kandidaten voor het Europees Parlement, en Ellen Hoeijenbos, regio Limburg bestuurder FNV Bouw zullen onder andere hun visie geven op arbeidsmigratie in een Europese context.
MSF