PvdA Echt-Susteren vindt dat geen enkel kind zonder ontbijt naar school moet gaan.

21 augustus 2020

Inmiddels weten de meeste mensen in Echt-Susteren dat wij, de lokale PvdA-afdeling, zich sterk maakt voor zaken betreffende armoedebestrijding, zéker als het om kinderen gaat. Om die reden helpen we van 24-30 augustus mee aan een voedselbankactie, deze keer gericht op (gezonde) ontbijtspullen voor de schoolgaande jeugd.
Ruim een miljoen mensen in Nederland leven in armoede en mede als een gevolg van de corona-situatie, neem dit aantal alleen maar toe. Velen van hen zijn kinderen en deze kinderen zitten vaak met honger in de klas. Geen enkel kind zou met een lege maag of broodtrommel naar school moeten gaan.

Van maandag 24 augustus tot en met zondag 30 augustus organiseert de Voedselbank Midden Limburg in samenwerking met de winkel(s) van Albert Heijn een inzamelactie, speciaal voor de kinderen die weer naar school gaan, gericht op gezonde en houdbare ontbijtproducten zoals cornflakes, muesli, pindakaas, beschuit, rozijnen, een notenreep enz.

Gedurende deze week zijn tussen 10.00-16.00 uur leden van onze PvdA-afdeling, samen met vrijwilligers van de voedselbank, aanwezig in het filiaal in Echt op de Nieuwe Markt.
We nemen uw gekochte producten daar graag in ontvangst.

 

Waar ben je naar op zoek?