Gemeente: hijs s.v.p. de regenboogvlag buiten!

9 oktober 2019

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn!
Al enkele jaren vragen wij als PvdA afdeling Echt-Susteren, om op 11 oktober de Regenboogvlag te hijsen bij het gemeentehuis in Echt. Limburg is een ‘Regenboogprovincie’ en het zou de gemeente Echt-Susteren sieren als zij in navolging van provincie en andere gemeenten in Limburg en in de rest van Nederland óók de regenboogvlag zou hijsen op 11 oktober.
Uit solidariteit, respect en steun!

Diverse media meldde gisteren dat de gemeente Echt-Susteren in de hal van het gemeentehuis op Coming Out Day een regenboogvlag zal opstellen in de hal van het gemeentehuis. Een positieve stap in de goede richting. Maar voor ons niet genoeg!

Dus hebben we gevraagd aan het college van Echt-Susteren om de regenboogvlag buiten vrij en fier voor het gemeentehuis te hijsen. De LHBTI-gemeenschap in Echt-Susteren moet juist niet naar binnen, maar juist naar buiten toe gesteund worden op Coming Out Day!

De vraag aan het college om zich te herbezinnen op hun eerder ingenomen standpunt en vanaf dit jaar de regenboogvlag (buiten) te hijsen hebben we op een ludieke doch smakelijke wijze gedaan: vóór de collegevergadering van deze week hebben we een Regenboogvlaai aangeboden.
Een smakelijke traktatie voor bij de koffie, maar tegelijkertijd een oproep om vrijdag 11 oktober a.s. de regenboogvlag buiten te hijsen voor het gemeentehuis!!