26 augustus 2016

Laten aanblijven Tilman-Schreurs slecht voor de geloofwaardigheid van de politiek!

Oud-wethouder Tilman-Schreurs, voorzitter van OML, een samenwerkingsverband tussen vijf Midden-Limburgse gemeenten, wordt door de rechter schuldig bevonden van corruptie. De bestuurders van drie van de vijf participerende gemeentes vinden dat hij gewoon zijn voorzittersrol kan blijven vervullen.

Enerzijds wordt hiermee een uitspraak van de rechterlijke macht genegeerd maar nog belangrijker: hoe staat het met het gevoel voor integriteit?

Loesje - voorbeeldfunctie

Elke bestuurder dient betrouwbaar te zijn en integriteit hoog in het vaandel te hebben staan. Bestuurders hebben immers een voorbeeldfunctie en velen van hen zijn gekozen en vertegenwoordigen groepen mensen uit de gemeente. Als Tilman-Scheurs zijn functie gewoon kan blijven uitoefenen, is het uitermate slecht voor het imago van de politiek en hebben de betreffende bestuurders die dat besluit hebben genomen, o.i. allemaal heel wat uit te leggen als het gaat om eerlijkheid en integriteit.

Als PvdA hopen we dat er in de raad kritische vragen gesteld zullen worden aan de portefeuillehouder. Het kan toch niet zo zijn dat economie belangrijker is dan integriteit?