PvdA Echt-Susteren opnieuw in actie voor Kinderfietsenplan ANWB!

28 augustus 2018

Onze PvdA-afdeling onderstreept het uitgangspunt van de ANWB dat té veel kinderen in armoede leven en dat elk (opgroeiend) kind een fiets moet hebben en gaat daarom opnieuw actie ondernemen.
In het kader van dit Kinderfietsenplan worden kinderfietsen gezocht voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar met een wielmaat van 24, 26 of 28 inch. Naast een tweede leven voor deze kinderfietsen, ingegeven door een sociale betrokkenheid voor gezinnen die het niet al te breed hebben is er ook nog sprake van de factor duurzaamheid. Immers de fietsen worden op een effectieve manier hergebruikt.
De sterke punten van het plan hebben zich bewezen, waarbij het te volgen stappenplan iedere keer wordt versterkt:
– de kinderfietsen worden in Echt-Susteren (en regionaal) ingeleverd of opgehaald,
– daarna worden ze naar een verzamelpunt gebracht,
– via de Zorginstelling Heppie Deejs in St. Odiliënberg opgeknapt en
– geregistreerd bij de ANWB.
Via het Nationaal Fonds Kinderhulp kan de Stichting Leergeld aanvragen indienen voor kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 18 jaar die een fiets nodig hebben. Hetzij om niet buiten de boot te vallen bij leeftijdgenootjes of om bijvoorbeeld naar een school elders te kunnen fietsen. Door registratie in het landelijke systeem zal een fiets nooit in de eigen regio, Echt-Susteren of omgeving uitgereikt worden. Omgekeerd: fietsen die hier in de regio uitgereikt worden komen bijvoorbeeld uit de regio Den Haag of Apeldoorn.

We werden verrast toen Miranda Wijnen van Profile Wijnen in Pey-Echt tijdens de aftrap een aantal kinderfietsen ter beschikking stelde, maar ook aangaf in de toekomst overtollige fietsen voor dit project apart te houden.

Zaterdag 8 september a.s. ophaalactie!
Wilt u een fiets voor 8 tot18 jarige kinderen doneren? Bel tussen 17.00 – 19.00 uur met 046-4492691 of stuur een mail naar: echt-susteren@pvda.nl.